12. Satın Alma ve Tedarik Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul’da Gerçekleşen 12. Satın Alma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi Yenilikleri Masaya Yatırdı

İstanbul’da düzenlenen 12. Satın Alma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi, satın alma ve tedarik süreçlerindeki yenilikleri ele aldı. Zirvede, yapay zeka entegrasyonu, maliyet avantajları ve ekonomik belirsizliklere karşı alınan stratejiler gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Zirve, Türkiye’nin satın alma ve tedarik zinciri alanındaki profesyonellerini bir araya getirdi. “Şimdi Değişim Zamanı! Hazır Mısın?” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, gayrisafi yurtiçi hasılanın büyük bir kısmını yöneten sektör profesyonelleri, akademisyenler ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi. Zirve kapsamında sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi, yapay zeka ve dijital dönüşüm, ekonomik belirsizliklere karşı stratejik yaklaşımlar gibi konular ele alındı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satın Alma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) Başkanı Meriç Atalay, satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin dönüşüm sürecinden bahsederek Türkiye’nin verimlilik sıralamasındaki gerilemeyi vurguladı. Atalay, Türkiye’nin rekabet gücünün arttırılması gerektiğini belirterek, ülkenin karşı karşıya olduğu belirsizliklerle başa çıkmanın önemine değindi.

Panelde tarım ve hayvancılık sektöründeki satın alma süreçleri, sürdürülebilirlik ve küresel tedarik zinciri riskleri ele alındı. Aynı zamanda yapay zekanın tedarik zinciri süreçlerine entegrasyonu ve veri analitiği konuları da panelistler tarafından detaylı bir şekilde tartışıldı.

Ekonomik dalgalanmaların tedarik zinciri ve satın alma yönetimine etkileri de değerlendirilen zirvede, Türkiye’nin küresel risk ve fırsatları iyi yönetmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yapay zeka uygulamalarının operasyonel süreçlere etkileri ve gelecek projeksiyonları da panelistler tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.

Zirvedeki konuşmalarda, Türkiye’nin gelecek için yapay zekaya ve dijital dönüşüme nasıl adapte olması gerektiği ve sektördeki gelişmelerin nasıl takip edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Zirve, satın alma ve tedarik yönetimi alanındaki gelişmeleri yakından takip edenler için önemli bir platform olma özelliğini korudu. – İSTANBUL

Related Posts

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…

Avrupa borsalarında belirsizlik rüzgarı: Trump’ın söylemleri ve tarifeler etkili

Avrupa borsaları, ABD Başkanı Trump’ın değişken söylemleri ve tarifelere ilişkin belirsizliklerin gölgesinde yön bulmakta zorlanıyor. Küresel risk iştahındaki dalgalanma ve zayıf gelen imalat verileri, Avrupa piyasalarında karışık bir seyri beraberinde getirdi.

TCMB Başkan Yardımcısı Hatice Karahan, para politikasında sıkı duruşa odaklanacaklarına işaret etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Karahan, değişen dış ortamın ülkelerin para politikası çerçevesi açısından yeni zorluklar doğurduğunu belirterek, bu dönemde sıkı parasal duruşa odaklanmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Toyota’nın yurtdışı mart satışları rekor kırdı

Toyota, martta yurtdışı satışlarında tarihi bir rekor kırdı. ABD’de ithalat tarifelerinin yürürlüğe girmesinden önceki güçlü talep sayesinde Japon otomobil üreticisi, kendi pazarı dışındaki satışlarını yüzde 6,7 artışla 814.105 araca ulaştı. Aynı dönemde küresel üretim ise yüzde 9,1 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir