Bu içecek Alzheimer hastalığına karşı koruma sağlıyor: Farkında olmadan her gün tüketiyoruz

Alzheimer Hastalığı ve Kefir: Bağırsaklarımızda Çözüm Olabilir mi?

Alzheimer hastalığı ve bunama için halihazırda net bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Mevcut tedaviler genellikle semptomları hafifletmeye ve yaşam kalitesini artırmaya yöneliktir; ancak nörodejenerasyonun ilerlemesini engellemek konusunda sınırlı etkilere sahiptir. Yeni yapılan araştırmalar ise Alzheimer hastalığına karşı çözümün beynimizde değil bağırsaklarımızda olabileceğini göstermektedir.

Alzheimer ve Probiyotiklerin Potansiyeli: Kefir Araştırması

Brain Behavior and Immunity Integrative dergisinde yayımlanan bir araştırma, kefirin bu alandaki potansiyel faydalarını incelemektedir. Kefir, sindirimi geliştirme, kan şekeri ve kolesterolü düzenleme gibi faydalarıyla bilinen probiyotiklerle zenginleştirilmiş bir fermente süt ürünüdür. Bu sindirim avantajlarının Alzheimer hastalığını önlemede koruyucu etkileri olabileceği belirtilmektedir.

Kefirin Alzheimer Hastalığı Üzerindeki Etkileri

Araştırmacılar, kefirin Alzheimer tedavisinde önemli faydalar sağlayabileceğini savunmaktadır. Yapılan farklı çalışmalar, kefir tüketiminin iltihaplanma seviyelerini azaltabileceğini ve semptomların iyileşmesine katkıda bulunabileceğini göstermektedir. Kefir, sağlıklı yaşam trendlerinde popüler hale gelmiş ve fermente gıdaların bu tür hastalıkların önlenmesindeki potansiyeline dikkat çeken uzmanlar tarafından desteklenmektedir.

Sonuç: Kefirin Alzheimer Üzerindeki Etkileri

Araştırmalar, kefirde bulunan probiyotiklerin bağırsak sağlığına ek olarak beyinle de ilişkili olduğunu göstermektedir. Kefirin antiinflamatuar özelliklerinin Alzheimer hastalığının önlenmesi ve bunamanın geciktirilmesinde kritik bir rol oynayabileceği düşünülmektedir. Ancak, kefirin tedavi yöntemleriyle birleştirilerek uzun vadeli etkiler yaratıp yaratamayacağını ve en etkili dozajın ne olduğunu belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. İnsan denemelerinin, bu konuda daha net bilgiler sağlayacağı düşünülmektedir.

Related Posts

Aort damarı neden yırtılır?

Aortun vücuttaki en hayati damar olduğunu belirten Prof. Dr. Bingür Sönmez ‘‘Aort damarı yırtılması en basit ifadeyle bu damarın içten yırtılmasıyla meydana gelir. En yaygın nedeni ise yüksek tansiyondur’’ dedi.

Selülit Neden Olur?

Selülit neden olur? Selülitin kaynağı nedir? Bacak, kalça ve kollarda oluşan aşırı yağ birikmesi hakkında uzmanlar önemli bilgiler verdi. 

1 fincan içen boğaz ağrısını unutuyor! Doktorların doğal reçete, antibiyotik gibi etki ediyor

İster soğuk algınlığınız olsun ister mevsimsel alerjilerle mücadele ediyor olun, boğaz ağrısıyla uğraşmak can sıkıcı bir durum olabilir. Sıcak sıvılar tahrişi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden, yaygın bir çözüm sıcak çay içmekten geçer. Ancak kesin bir çözüm arıyorsanız size nokta atışı bir çay önereceğiz. İşte boğaz ağrısını alıp götüren o çay!

Aşılar kalbe zarar veriyor mu? Bilimsel olarak yanıtladı

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat Sargın, Kovid-19 aşısının kalp hastalıklarını artırdığı iddialarının bilimsel bir temele dayanmadığını vurguladı. İngiltere’de 46 milyon kişi üzerinde yapılan geniş kapsamlı araştırma, aşı olanlarda kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm oranlarının daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Çevresel alerjilerden muzdarip olanlar için ilkbahar ve sonbahar gibi ara mevsimler güzel olduğu kadar zordur. Polen gibi alerjenler bu dönemleri çekilmez hale getirebilir. Alerji hastaları, hapşırma, burun akıntısı ve göz kaşıntısı gibi belirtilerden kaçınmak için genellikle evlerine sığınır. Ancak evinizde bu bitkiler bulunuyorsa, alerjiye yakalanmanız an meselesi olabilir.