Çinli Chery’ye Zam Geldi!

Türkiye’de Çin menşeli otomobillere yönelik yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulaması yürürlüğe girdi. Bu vergi, özellikle Chery gibi Çinli markaları etkiledi ve bu markaların Türkiye’deki satış fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yapmalarına neden oldu.

Sektör uzmanları, bu ek vergiyi Çinli otomobil üreticilerini Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik etme amacı taşıyan bir adım olarak değerlendiriyor. Çin’den ithal edilen otomobillerin fiyatlarına zam yapılması kaçınılmaz oldu.

Otomotiv veri ve analiz şirketi Cardata’nın CEO’su Hüsamettin Yalçın, Türkiye’de en çok satan Çinli marka olan Chery’nin dünden itibaren fiyatlarına ortalama 100 bin TL zam yaptığını belirtti.

Ekonomim gazetesinin haberine göre, bir diğer Çinli marka MG’nin internet sitesinde “fiyatlarımız güncelleniyor” ifadesi yer alırken, Türkiye’de fabrika kurma kararı alan BYD ise eski satış fiyatlarını korumaya devam ediyor. Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ve Leap Motor gibi diğer Çinli otomobil markalarının da önümüzdeki günlerde fiyatlarını güncellemeleri bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir