Erdoğan ile Görüşen Alman Başbakanı’ndan Türkçe Açıklama

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Almanya’da bir araya gelerek, ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan İsrail’e karşıt açıklamalarını net olarak ifade ettiği basın toplantısının ardından Scholz, sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yaptı. Scholz, “Erdoğan ve ben Ortadoğu sorunu konusunda farklı bakış açılarına sahibiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz bu akşamki görüşmeleri öncesinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Scholz İsrail’in kendini savunma hakkını vurgularken Erdoğan ise Gazze’deki sivil ölümlerine karşı uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini öne çıkardı. Erdoğan, İsrail’in Filistin’de sivilleri öldürmesine karşı yeterince ses çıkarılmamasını eleştirirken “İsrail Filistin savaşını bir borçluluk psikolojisi içinde değerlendirmemek gerekir” dedi ve ekledi: “Bakın ben rahat konuşuyorum. “Bizim İsrail’e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamazdık. Borçlu olanlar rahat konuşamıyor” dedi.

Scholz’dan Türkçe açıklama

Açıklamanın ardından Scholz, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben Ortadoğu sorunu konusunda oldukça farklı bakış açılarına sahibiz. Tam da bu nedenle doğrudan görüşmek çok önemlidir. Ancak net olarak ifade edeyim: İsrail’in var olma hakkı Almanya için mutlaktır. Ülkemizde antisemitizme yer yoktur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir