Fatih Erçelik: Yatağan’da üretim durma noktasına geldi

Muğla’daki Yatağan Elektrik Üretim A.Ş.’nin yerüstü maden rezervlerinin tükendiğini, yeraltı maden ruhsatının ise iptal edildiğini belirten Türk-İş’e bağlı Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, “Bu durum kömür tedarikinde sıkıntıya yol açarken, elektrik üretim tesisinin kapanma riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu” dedi.

“ÜRETİM TAMAMEN DURABİLİR, 2 BİN KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR”

Erçelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Yerli kömür kaynaklarının değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına yönelik yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var.Santralin yıllık 5 milyon ton yerli kömür gereksinimi bulunuyor. 3 ünitesiyle tam kapasite çalıştığında 3.3 TWh elektrik üreterek ekonomiye yılda 225 milyon dolarlık katkı sağlıyor. Santral şu anda yüksek kömür maliyetlerine rağmen başka bölgelerden temin ettiği kömürle yarı kapasite çalışıyor. Kömür sorununa çözüm bulunamazsa üretim tamamen durabilir. Bölge elektriksiz, 2 bin kişi de işsiz kalabilir. Bölgede sosyoekonomik bir krizin yaşanmasından da endişe ediyoruz. Sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyoruz.”

“1 MİLYON KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACI NASIL KARŞILANACAK?”

Bir milyon konutun elektrik ihtiyacının nasıl karşılanacağı sorununa dikkat çeken Erçelik, “Yerli kömür ile 1 milyon konutun elektrik tüketimini karşılayan ve yeraltı kömür rezervlerine erişimden başka çaresi kalmayan santral yeraltında kömür arama çalışmaları başlattı. Ancak, yer altı arama ruhsatı, açılan dava sonucu iptal oldu. Bölgenin elektriksiz kalması gündeme gelebilir” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 225 MİLYON DOLAR KATKI SAĞLIYOR”

“Enerji, ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından biri. Santral, bir yandan ürettiği enerjiyle ülke ekonomisine yıllık 225 milyon dolarlık katkı sağlarken, diğer yandan da 2 bin kişilikistihdamıyla bölge için ciddi önem arz ediyor. Kapanması halinde işsizliğin artacağı ve büyük ekonomik kayıplar yaşanacağı dikkate alınmalıdır” açıklamasında bulunan Erçelik, gelişen teknolojiler sayesinde doğaya ve çevreye duyarlı yöntemlerle yeraltı rezervlerinin değerlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Related Posts

Edirne’de 6 kaçak göçmen yakalandı

Edirne’de “Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur Uygulaması ” kapsamında 6 düzensiz göçmen yakalandı.

Ekranı karartılan SÖZCÜ TV’ye mahkemeden ret!

Doğru ve tarafsız haberciliğin adresi SÖZCÜ TV’ye RTÜK tarihinin en ağır cezalarından biri verildi. Ekranı karartılan SÖZCÜ TV’nin itirazı mahkeme tarafından reddedildi.

Amerika’dan Beylikdüzü’ne getirildi, Avcılar’da kaza yaptı

Beylikdüzü Ambarlı Limanı’ndan teslim alınan otomobille yola çıkan sürücü, 10 dakika sonra Avcılar’da bir yayaya çarptı. Kazada 25 yaşındaki Halil İbrahim Arslan ağır yaralandı.

İletişim Başkanı Duran’dan ilk açıklama: Rabbim hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına atandı. Karar sonrası ilk açıklamasını X üzerinden yapan Duran, “Rabbim vatanımıza ve milletimize hayırlı hizmetlerde bulunmayı nasip etsin.” dedi.

Turhan Çömez, Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı, isyan etti: ‘Cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, cezaevinde tutulan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık raporuna ulaştı. Raporun ayrıntılarını açıklayan Çömez, “Murat Başkanın hukuki tarafını hiç tartışmıyorum, onunla ilgili gereken şeyler söylendi ama tıbbi olarak böyle bir hastanın cezaevi koşullarında tutulması insan hakları ihlalidir ve onun hayatını taammüden riske etmektir. Eğer bu hastayı, Murat Başkanı cezaevinde tutarsanız oradan sağ çıkma ihtimali hemen hemen yok” dedi.

Türkiye her 4 saatte bir sallandı: İşte en çok deprem olan iller…

Türkiye’de 2025’in ilk yarısında 18 binin üzerinde deprem meydana geldi. Türkiye’de ortalamanın üzerinde olan bu veriyle her 4 saatte 1 sarsıntı yaşandı. Buna göre, en çok deprem olan iller de belli oldu.