Google, Yapay Zeka Genel Bakış Özelliği İçin Kullanıcıları Chrome’a Yönlendiriyor

Google, arama motoru pazarındaki hakimiyetini korumak ve kullanıcıları rakiplerine kaptırmamak için sürekli yeni özellikler sunuyor. Ancak, son olarak tanıtılan ve tartışmalara neden olan “Yapay Zeka Genel Bakış” özelliğiyle ilgili bazı detaylar var.

Şirket, Safari kullanıcılarının Yapay Zeka Genel Bakış özelliğini kullanmasını engelleyerek onları Chrome’a veya diğer tarayıcılara yönlendirmeye çalıştı. The Information’ın haberine göre Google’ın bu hamlesi, Apple’a olan bağımlılığını azaltma ve Safari tarayıcısı için ödemek zorunda kaldığı yüklü lisans ücretlerinden kurtulma stratejisinin bir parçasıydı. Daha önce Google’ın, Safari’de varsayılan arama motoru olarak kalabilmek için Apple’a 20 milyar dolar gibi devasa bir rakam ödediği ortaya çıkmıştı.

Google, Apple ürünlerinde kullanıcıların tercihlerini değiştirmeyi hedefliyor ancak bu kolay bir iş değil. Şirket, Safari kullanıcılarını milyarlarca dolar kaybetmeden farklı bir platforma yönlendirebileceğine inanıyor. İki şirket arasında şu anda, Google’ın Safari’de elde ettiği reklam gelirinden Apple’a pay verilmesini sağlayan bir gelir paylaşımı anlaşması bulunuyor. Google, Safari kullanıcılarını Chrome veya diğer tarayıcılara yönlendirirse Apple’a daha az ödeme yapmak zorunda kalacak.

Ancak Google’ın bu gizli hamlesi beklenen etkiyi yaratmadı. Google, Safari kullanıcılarını ikna etmekte zorlandı. Şirket, Apple’la çeşitli anlaşmalar kapsamında gelir paylaşımına devam ediyor ve bu durumun yakın zamanda değişmesi beklenmiyor. Peki siz Apple cihazlarınızda Safari yerine Chrome kullanmayı tercih eder misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir