İstanbul Park ihalesi başlıyor: 30 yıllık 117 milyon dolar

Intercitynin İstanbul Park’a yönelik yaptığı son anlaşma, geçtiğimiz yıl itibariyle sona erdi ve geride kalan süreçte pistle ilgili yeni bir ihale sürecinin hazırlıkları yapıldı.

Bugün yayınlanan ihale ilanına göre, yeni anlaşma 30 yılı kapsayacak ve tahmini bedeli 117 milyon 806 bin 367,89 Dolar olacak.

Sözleşme şartlarına bakıldığında, en dikkat çekici olan nokta, kiralayan şirketin bu pistte Formula 1 yarışlarının yapılmasını garanti edecek olması gibi görünüyor.

Şartlar arasında, “Yüklenici Formula-1 yarışlarının taşınmazda yapılacağını garanti edecek olup, işin sözleşmesi imzalandıktan sonra 1(Bir) ay içerisinde Formula-1 yarışlarının taşınmazımızda yapılmasına ilişkin anlaşma sağlanarak imzalanacak protokolün İdareye bildirilmesi, bunun yapılmaması halinde sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatların idareye gelir kaydedilmesi,” maddesi yer alıyor.

Ayrıca “Yüklenici Formula-1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile taşınmazda mevcut Formula-1 pistinde başlayacağını taahhüt edecek 2026 yılı dahil bu yıldan sonra yarışların yapılamadığı her yıl için o yıla ait Formula-1 anlaşma bedelinin %25’i kadar bedelin yıllık olarak idareye tazminat ödenmesi” ibaresi de yine dikkat çekiyor.

Pozitif noktalardan bir diğeri, Milli sporcular yetiştirilmek üzere pistin 30 gün süre ile bedelsiz olarak kullanıma açılması olacak.

Son olarak, “Yer Tesliminin, tahliye süreci tamamlandıktan sonra yapılması, şartıyla ilgili mevzuat kapsamında, taşınmazın üzerinde halihazırda bulunan Formula-1 pistine ilaveten, alışveriş merkezi, macera park (go kart, lunapark, tırmanma parkuru, gezi treni vb.), otomobil müzesi ve eğlence merkezi (akvaryum, kuş park, hayvanat bahçesi, yağmur ormanı) fonksiyonlarında mahaller/yapılar yaptırmak” maddesi de, tesisin önceki yıllara oranla gelişeceğini işaret ediyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir