Milyonlarca öğrenci için yaz taili başlıyor

ANKA

Türkiye’de okul öncesinde 2 milyon 55 bin 350, ilköğretimde 11 milyon 59 bin 648, ortaöğretimde ise 6 milyon 789 bin 681 olmak üzere toplamda 19 milyon 904 bin 679 öğrenci, 14 Haziran’da karne alacak.

14 Haziran’da karne alarak yaz tatiline çıkan öğrencilerin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024’te başlayacak.

Bu yıl öğrencilere ayrıca, ders notlarının yanı sıra sosyal etkinliklere katılım durumlarının da yer aldığı yeni karneler dağıtılacak.

Öğrenciler ve veliler, bu sayede okul içi ve okul dışında gerçekleştirilen sosyal etkinliklerdeki değerlendirmelerini karnelerinde görebilecek.

Karnelerde sosyal etkinlikler değerlendirilecek

Öğrencilerin sosyal etkinlikleri, karnelerinde “katılım”, “ürün ortaya koyma”, “performans gösterme” ve “derece alma” şeklinde 4 ana düzeyde işlenecek. Bakanlık bu yıl ilk kez eğitim öğretim dönemlerinin son haftasının öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşvik edilmesi için “dönem sonu faaliyet haftası” düzenlenmesi kararı alındı.

Sınıfta kalma geri geldi

Bakanlık, bu yıl eğitim öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti. Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Ayrıca, öğrencilerin 50 ortalama ile sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya kademeli uygulanmak üzere son verildi.

Bu yıl ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre, 9’uncu sınıflarda 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler, artık sınıf tekrarı yapacak.

LGS 28 Haziran, YKS 17 Temmuz’da açıklanacak

Yaz aylarında kademeler arası geçiş sınavları olan LGS kapsamındaki merkezi sınav ile YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme süreci başlayacak. LGS 28 Haziran’da, YKS ise 17 Temmuz’da açıklanacak. Ayrıca yaz döneminde 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirilecek.

Yeni müfredat, kademeli şekilde uygulanacak

”Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hazırlanan yeni müfredat, yeni eğitim öğretim döneminde okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir