Mısır ithalatında tarife kontenjanı açıldı

Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Yeni Düzenleme Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Kararı ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan “Mısır İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, piyasalardaki spekülatif fiyatların önlenmesi, arz güvenliğinin sağlanması ve yerli üretimin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine, mısırda yaşanan arz-talep dengesi ve fiyat istikrarının devam ettirilebilmesi için yerli üretimin yetersiz kaldığı 1 milyon tonluk kısmı için 31 Temmuz’a kadar tarife kontenjanı açıldı. Bu kontenjan kapsamında gümrük vergisi yüzde 0 olarak uygulanacak.

Tarife kontenjanı kapsamında belirlenen kurallara göre, kullanıcılar tarafından tek seferde en fazla 8 bin ton mısır ithalatı gerçekleştirilebilecek. Ayrıca, aynı ithalatçının tekrar ithalat yapabilmesi için 7 gün beklemesi gerekecek.

İthalat düzenlemeleri Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer kurumlarla işbirliği içinde yapılmakta olup, önümüzdeki günlerde yürürlüğe girecek olan kararlar ile piyasadaki gelişmeler yakından takip edilecek.

Öte yandan, “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulanmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair” Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete’de yayımlandı ve ilgili kararlar yarın yürürlüğe girecek.

Related Posts

Devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikası gelirlerine ilişkin düzenleme yapıldı

Devlet tahvili ve hazine bonoları ile Hazine tarafından kurulan varlık kiralama şirketlerince ihraç edilen kira sertifikalarından elde edilen gelirlere ilişkin yüzde 0 indirimli tevkifat oranı uygulaması 31 Temmuz’a kadar devam edecek.

Yoksulluğun gölgesinde 1 Mayıs: ‘Bayram’ değil ‘direniş günü’

Yaklaşık 8 milyon işçi açlık sınırının altında maaş alıyor, milyonlarca emekli geçinemiyor, memur ve işçi yoksulluk sınırının çok gerisinde. 1 Mayıs, sefaletin gölgesinde karşılanıyor.

Avrupa’daki elektrik kesintisine ne sebep oldu?

İber Yarımadası’nda milyonları elektriksiz bırakan kesintinin nedeni hâlâ tartışılıyor. Yenilenebilir enerjiyle çalışan sistemin ani voltaj düşüşüne karşı dirençsiz kaldığı iddia edilirken, uzmanlar güneş enerjisinin sistemden kendi isteğiyle değil, müdahaleyle çıkarıldığını savunuyor. Elektrik dengesini sarsan bu olay, “yenilenebilir enerjiye geçişte sistem hazır mıydı?” sorusunu gündeme taşıdı.

Kur korumalı mevduat geriledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), toplam kur korumalı mevduat bakiyesinin 21 milyar 600 milyon dolar seviyesine gerilediğini açıkladı

Türkiye’nin turizm geliri 2025’in ilk çeyreğinde yıllık bazda arttı

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6 artarak 9 milyar 451 milyon 244 bin dolar oldu. Yine yılın ilk çeyreğinde turizm giderleri yüzde 37,6 artış gösterdi.

İstanbul havalimanlarının yolcu sayısı 30 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 3 ayında İstanbul Havalimanı’nı 17 milyon 961 bin 463, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 10 milyon 304 bin 842 olmak üzere toplamda 28 milyon 266 bin 305 yolcu kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir