SEC Başkanı Bitcoin ETF Gafı Nedeniyle Kongre’nin Hedefinde!

SEC Başkanı Gary Gensler’in son Bitcoin ETF gafına karşı tepkiler devam ediyor. ABD Senatörleri JD Vance ve Thom Thrills, SEC’e bir mektup göndererek bu ‘saçmalığa’ bir cevap vermesini talep etti. Ayrıca Fox Gazetecisi Eleanor Terrett’e göre, Gensler’in gelen kutusuna daha fazla kongre mektubu düşecek. Ünlü muhbir Edward Snowden da olaya tepki gösterdi.

SEC’in Bitcoin ETF gafı piyasayı karıştırdı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, SEC’in resmi X hesabının hacklenmesi piyasada bir kargaşaya neden oldu. Ayrıca, devlet kurumlarının paylaştığı bilgilerin güvenilirliği konusunda soru işaretleri yarattı. Bu sabah da yanlış bilgiler sosyal medya platformlarında hızla yayıldı. Ayrıca, X’teki çok sayıda yüksek profilli medya hesabı sahte haberleri kullandı. Bunun ardından SEC Başkanı Garyy Gensler, kendi hesabından bir onayın söz konusu olmadığını açıkladı:

SECGov twitter hesabı ele geçirildi ve yetkisiz bir tweet atıldı. SEC, spot Bitcoin ETF ürünlerinin listelenmesini ve ticaretini onaylamadı.

Senatörlerin son Bitcoin ETF tartışmalarına tepki gösterdi

Kongre de bu konuya sessiz kalmadı. Senatörler, Gary Gensler‘e hitaben yazdıkları ortak bir mektupta, spot Bitcoin ETF’lerinin hatalı onayına ilişkin olarak ajansın sosyal medya iletişimi konusundaki derin endişelerini dile getirdiler. SEC’in resmi X hesabın başlangıçta onayı duyurdu. Böylece, Bitcoin’in değerinde bir artışa neden oldu. Ancak, bu onayın doğru olmadığı ortaya çıktı. Senatörler, bu kritik bir zaman çizelgesinin altını çizdiler.

Kongre üyeleri, mektupta yatırımcılar üzerindeki potansiyel etkileri vurguladılar. Ayrıca, SEC’in dahili siber güvenlik prosedürlerini sorguladılar. Senatörler açıklık talep etti ve SEC’i ihlalin niteliğini ele almaya çağırdı. Buna ek olarak, soruşturma hakkında ayrıntılar vermeye ve etkilenen yatırımcıların mali kayıplarını düzeltme planlarını açıklamaya davet ettiler. Vance ve Thrills bu önemli düzenleyici aksaklık karşısında şeffaflık çağrısı yaptı. Bu doğrultuda Senatörler, SEC’in 23 Ocak 2024 tarihine kadar sorulara yanıt vermesi istediler.

Mektupta ayrıca düzenleyici kuruma, hesap ihlalinin arkasında herhangi bir çalışanın olup olmadığı ya da üçüncü bir tarafın suçlanıp suçlanmayacağı da soruldu. Ayrıca Senatörler, yanlış Spot Bitcoin ETF onay gönderisini SEC açısından muazzam bir hata olarak değerlendirdi. Mektupta, “Dünya sermaye piyasalarının merkez üssünü düzenlemekle görevlendirilen kurumun böylesine muazzam bir hata yapması kabul edilemez” ifadelerine yer verdiler.

SEC her kesimden tepkiyle karşı karşıya

Ünlü muhbir Edward Snowden da SEC Başkanı Gary Gensler’i alenen eleştirdi. Mahremiyet ve hükümetin şeffaflığı konusundaki açık sözlü görüşleriyle tanınan Snowden, durumu onaylamadığını ifade etmekten geri durmadı. Snowden “İsa aşkına Gary kendine gel” dedi. Ayrıca, “tek bir işin vardı” gibi ifadeler içeren paylaşımlar yaptı. Bu da, zaten yoğun olan online tartışmayı daha da alevlendirdi.

Bu arada Snowden, paylaşımlarını daha sonra sildi. Bununla birlikte, devlet kurumlarının online iletişimlerine yönelik kamuoyu algısı üzerindeki etkileri önemini koruyor. Bu olay, özellikle doğru ve zamanında bilginin hayati önem taşıdığı finans sektöründe, resmi kanallardan yayılan yanlış bilgilerin potansiyel sonuçlarına ilişkin endişeleri arttıryor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir