Tarım robotlarından insansız traktörlere

Türkiye Tarımında Yapay Zekâ Uygulamaları Gelişiyor

Ankara – Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Meclis Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’nda, tarımda yapay zekâ uygulamaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Yasin Hakkı Kocaman, Türkiye’de artan tarım nüfusu ve çevresel tehditler nedeniyle yapay zekâ teknolojisinin vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Teknolojileri ve Mekanizasyon Daire Başkanı Mustafa Gezici ise AB ülkelerinin otomatik dümenlemeli traktörlerle dijitalleşmeyi sağladığını belirterek, ülkemizde de insansız traktör kullanımının arttığını ifade etti. Gezici, “Şu anda ülkemizde 7 bin 800 çiftçi insansız traktör kullanıyor ve hibeleri buna göre düzenliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yangın Karar Destek Sistemi Tarımı Koruyor

Orman Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Murat Ersöz, yaz aylarında önemli bir araç olan Yangın Karar Destek Sistemi’nin, İHA’lar aracılığıyla 3 milyon hektarı bir dakikada tarayabildiğini söyledi. Ersöz, “Bir yangın gözetleme kulesinin tarayabileceği en iyi hektar alanı 50 bin hektardır” şeklinde konuştu.

Related Posts

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

Avrupa’nın en ucuz işçileri biz olduk

Ücretli çalışanların kaybı gün geçtikçe büyüdü. Aylık ortalama gelir sıralamasında Bulgaristan’ın ardından en kötü ikinci ülke olduk. Asgari ücretlinin bir saatlik emeği, yalnızca bir ekmeğe yetiyor.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir