Tereyağı üretiminde rekor!

Tereyağı Üretiminde Rekor Artış!

ANKARA (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Kasım ayı verilerine göre ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı önemli bir artış gösterdi. Kasım ayında bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artan inek sütü miktarı, Ocak-Kasım döneminde ise yüzde 10,1 artış kaydetti.

Kasım ayında inek peyniri üretimi yüzde 5,8 artarken, ayran üretimi yüzde 6,5, yoğurt üretimi yüzde 1,6, içme sütü üretimi yüzde 1,9 ve tereyağı üretimi ise şaşırtıcı bir şekilde yüzde 35,7 arttı.

Ocak-Kasım döneminde ise inek peyniri üretimi yüzde 6,2, ayran üretimi yüzde 12,6, yoğurt üretimi yüzde 6,8, içme sütü üretimi yüzde 3,9 ve tereyağı üretimi ise yüzde 15,2 artış gösterdi.

Öte yandan, ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre %2,7 azalarak 896 bin 257 tona geriledi. İçme sütü üretimi de aynı dönemde yüzde 1,0 oranında azalarak 143 bin 604 ton olarak kaydedildi.

Related Posts

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Kuyumcukla yeni dönem: İbraz etmek zorunlu olacak!

Kuyumculuk sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle çekili kıymetli maden satışlarında belge ve kayıt şartları devreye giriyor. Yeni düzenleme ticarette şeffaflığı ve güveni artırmayı hedefliyor.

Milyonlarca kişinin hayatı hiçe sayılıyor! Talan edilen deprem vergileri ile neler yapılabilirdi?

İstanbul’da dün 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre sarsıntı, Marmara Bölgesi’nin tamamında hissedildi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilirken deprem vergileri ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersizliği tekrar tartışma konusu oldu. Peki 22 yıllık AKP iktidarında toplanan deprem vergileriyle kaç ev kentsel dönüşüme girebilirdi? İşte ayrıntılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir