Uzmanı uyardı: Teknolojinin aşırı kullanımı beyin çürümesine yol açabilir

Teknoloji Kullanımı Beyin Yapısını Nasıl Etkiliyor?

Doç. Dr. Fatma Şimşek, teknoloji kullanımının beyin üzerindeki uzun vadeli etkilerine dikkat çekti. Şimşek, dijital cihazların beyin yapısında kalıcı değişikliklere yol açabileceğini belirtti. Dijital dünyaya fazla zaman ayırmanın, beynin çalışma kapasitesini azaltabileceğini söyleyen Şimşek, teknolojiyi bilinçli kullanmanın önemine vurgu yaptı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen panelde, “Teknoloji Bağımlılığı ve Beyin Çürümesi” konuşuldu. Panelde, Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatma Şimşek ve Prof. Dr. Hüseyin Köse, teknoloji bağımlılığının gençler üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı.

“Analiz Kabiliyeti Dijital Ortamda Azalıyor”

Beyinde bulunan hafıza ve öğrenme bölümlerinin etkilendiğine işaret eden Doç. Dr. Şimşek, dijital dünyaya erken saatlerde maruz kalmanın analiz kabiliyetini azaltabileceğini belirtti. Prefrontal korteksin dijital uyarıcılarla sürekli meşgul olmasının hipokampusun işlevini engelleyebileceğini ifade etti.

“Öğrenme Yeteneğindeki Bozulma”

Aşırı teknoloji kullanımının gençlerde dikkat eksikliği, sosyal beceri yetersizliği ve düşük akademik başarıya neden olabileceğine değinen Şimşek, teknolojinin beyin yapısında kalıcı değişikliklere yol açabileceğini söyledi. Uzun vadede dijital cihazların öğrenme yeteneğini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti.

“Dijital Detoks Önerileri”

Beyin sağlığını korumak için dijital detoks yapmanın önemine değinen Şimşek, zeka oyunlarının daha fazla tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ekran süresinin sınırlandırılması, düzenli fiziksel egzersiz yapılması ve yeterli uyku alınmasının önemine dikkat çekti. Teknolojinin bilinçli kullanılması gerektiğini belirten Şimşek, aşırı teknoloji kullanımının beyin sağlığını olumsuz etkileyebileceğini sözlerine ekledi. (DHA)

 

Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | Mansur Yavaş, Tuzla Piyade Okulu’nda meslekten çıkarılan teğmenlerin ABB’de görevlendirilmesi hakkında konuştu: Seyretmemiz beklenemez

TIKLAYIN | Nez’e ahlaksız teklif; Ali Koç’tan “bu kişinin kongre üyeliği askıya alınsın” talimatı!

TIKLAYIN | Meteoroloji’den sarı ve turuncu kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor!

TIKLAYIN | Eski başkan yurt dışına kaçtı; Yunus Emre Enstitüsü’nde milyonlarca dolarlık sahte fatura iddiası!

TIKLAYIN | Real Madrid mucizeyi başardı

TIKLAYIN | Hull City’den taraftarlarına “Türk bayrağı getirmeyin” uyarısı

Related Posts

Alzheimer hastalığının ilk belirtisi tatilde ortaya çıkıyor

Tatil genellikle dinlenme, eğlenme ve yenilenme ile ilişkilendirilir. Ancak uzmanlara göre, özellikle Alzheimer ve demansın erken belirtileri tatil dönemlerinde kendini gösterebilir.

Veremediğiniz kiloların sebebi bu hastalık olabilir!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ekin Sayer, lipödemin yalnızca kilo problemi değil, kronik ve ilerleyici bir bağ doku hastalığı olduğunu belirterek, “Tedavide esas olan yalnızca kilo vermek değil; vücudu bir bütün olarak iyileştirmektir” dedi.

Kanserin geri dönmesini engelleyen ‘doğal güç’

Yeni araştırmalar, düzenli egzersizin kanserin tekrar etmesini önlemede bazı ilaçlardan daha etkili olabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, hareketli bir yaşam tarzının tedavi sonrası süreçte kritik rol oynayabileceğini vurguluyor.

Hijyenik olmayan yüzme havuzu suları konusunda uzmanlar enfeksiyona karşı uyarıyor: Kulak tıkacı kullanın

Uzmanlar, yaz aylarında hijyenik olmayan havuzların ‘yüzücü kulağı’ riskini artırdığına dikkat çekiyor.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir

Uzmanı uyardı: Gençlerde spor kaynaklı kalp ölümleri düzenli muayene ile önlenebilir